תנאים למימוש נוהל גילוי מרצון
נוהל גילוי מרצון מיושם על ידי רשות המיסים במטרה לעודד נישומים, עוסקים, יחידים ובעלי תפקידים בתאגידים שעברו על חוקי המס. בעזרת הנוהל מאפשרת רשות המיסים תיקון דיווחים ודיווח של נתוני אמת. רשות המיסים פועלת בתיאום עם פרקליטות המדינה ומעמידה ארגז כלים רחב שיכול להיות מנוצל לטובת האינטרס האישי של הציבור הרחב. יחד עם זאת, קיימים תנאים ברורים עבור מימוש נוהל גילוי מרצון ולא כל אחד יכול להפעילו בצורה אוטומטית.
התנאי הראשון הוא שהתהליך יהיה כן וייעשה בתום לב. התנאי השני הוא שבמועד הפניה לא תיערך חקירה או בדיקה בעניין המבקש על ידי רשות המיסים. כפי שניתן לראות, קיים קשר ברור בין התנאים. אדם הפונה לרשות המיסים לאחר שנפתחה נגדו חקירה אינו פועל בצורה כנה ולכן הוא לא יכול ליהנות מהפריבילגיות. בנוסף, רשות המיסים קובעת שלא ניתן לבצע גילוי מרצון גם אם החקירה והבדיקה נערכים עבור בן או בת הזוג של המבקש.
חשיבות מועד הפניה לביצוע הנוהל
התנאי השלישי הוא שבמועד הפניה לנוהל גילוי מרצון לא יהיה בידי רשות המיסים מידע הקשור לתהליך. התנאי הרביעי הוא שבאותו מועד לא נערכה בדיקה או חקירה בעניין המבקש, בן או בת הזוג וחברות שבשליטתו על ידי משטרת ישראל. במילים אחרות, כל חקירה תלויה נגד המבקש מונעת את האפשרות לבצע נוהל גילוי מרצון על פי החוק ונהלי רשות המיסים.
רשות המיסים רשאית שלא לאשר נוהל גילוי מרצון. רישיון זה תקף במידה וקיים קשר בין הבקשה לגילוי מרצון לבין רשות שלטונית אחרת, אמצעי תקשורת או כתבי דין בארץ ובחו"ל. מנגד, במקרים חריגים יכולה הרשות לאשר בקשה גם אם קיים מידע כזה.