עוברים לחו"ל? יש הרבה דברים שצריך לדעת
מעבר לחו"ל הוא לא משימה פשוטה כלל וכלל. בתור התחלה – מדובר בניתוק של עצמנו מהמוכר והידוע לנו, מהמשפחה, החברים והעבודה שלנו – וניסיון להיטמע במקום אחר. עקירה שכזו משאירה אותנו עם הרבה מאוד אתגרים אישיים, כלכליים ותרבותיים שעליהם צריכים להתגבר ולרוב גם מצליחים לאחר הסתגלות מסוימת בביתנו החדש. אם מדובר ברילוקיישן שנעשה מטעם העבודה – הרי שיש לנו את העבודה שאנחנו מכירים ובה אנחנו משקיעים שתורמת לכך. אם עברנו למטרת שיפור או שינוי איכות החיים – הרי שמדובר היה בכל מקרה בתהליך שאנחנו בחרנו ותכננו. עם זאת, ישנם כמה וכמה אתגרים טכניים שמקשים על מעבר מהארץ לחו"ל – לדוגמה, כל נושא המסים.
ניתוק תושבות – מנגנון שנועד להגן על הכיס שלכם
כשאתם עוברים לחו"ל, אל לכם להניח שמדינת ישראל תתחשב בכך מהרגע הראשון ואתם תהיו פטורים לחלוטין מכלל המסים וההוצאות הכרוכים בתושבות במדינת ישראל. גם לאחר מעבר לחו"ל, אם לא ביצעתם ניתוק תושבות, תהיו מחויבים בתשלום ודיווח למס הכנסה, תשלומי ביטוח לאומי וככל הנראה גם קופת חולים – ולכן קיים המנגנון של ניתוק תושבות. ניתוק התושבות מתבצע מול רשויות המדינה תוך מתן דגש על מבחן מרכז החיים – האם מרכז החיים שלכם נותר בישראל או שמא עבר למדינה החדשה אליה עברתם?
אז איך מבצעים ניתוק תושבות בצורה המהירה והקלה ביותר?
באופן כללי, גם אם לא ביצעתם ניתוק תושבות אתם לא מחויבים בתשלום מסים כפולים, וניתן לנכות את המס שאתם משלמים במדינה הזרה מהמס הישראלי. ברור אם כן שבשביל לבצע ניתוק תושבות על כל משמעויותיו בצורה האיכותית ביותר, ולהבין בצורה הטובה ביותר מהם האינטרסים שלכם ואיך כדאי לכם לבצע את התהליך – אפשר וצריך לפנות לגורם מקצועי שייעץ וילווה אתכם דרך כל התהליך.