אם עברתם תאונה בדרך לעבודה, אנו ממליצים לכם לנסוע מיד לבית חולים למיון להיבדק ולא לדחות זאת לערב או ליום אחר. כל עיכוב בפנייה לטיפול רפואי, תגרום לנזק משפטי ויתכן שאף בגלל העיכוב התאונה לא תוכר כתאונת עבודה בסיכומו של דבר. יש לרשום את כל הפרטים המזהים של הרכב השני שהיה מעורב בתאונה. במידה והיו עדים לתאונה – אנו ממליצים לכם לרשום את כל הפרטים המזהים שלהם, כך שאם הנהג שעמו הייתה לכם תאונה יתכחש לתאונה, יהיו לכם עדים מהימנים לתאונה. כמובן שעליכם להתייעץ בהקדם עם עורך דין תאונות עבודה.
למידע נוסף על עורך דין תאונות עבודה לחץ כאן.
עשה ואל תעשה לאחר תאונת עבודה –
* אל תתנו לאף אחד מסמכים רפואיים מקוריים, גם לרופאים עצמם אל תגישו מסמכים מקוריים. בשלבים מאוחרים יותר יתכן ותיאלצו להגיש את המסמכים המקוריים לשופט בבית המשפט, ואם תתנו אותם לגורם שלישי, יהיה לכם מאוד קשה להשיג אותם שוב.
* יש להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה נזיקין, אשר מתמחה בתאונות עבודה כבר בשלבים הראשונים של אחרי התאונה.
* עליכם לאסוף כל מסמך וכל קבלה שמעידים על כל עלות שבהקשר לתאונת עבודה, כולל הוצאות על צד ג' (עוזרת צמודה) הוצאות רפואיות שאינן בסל הבריאות, תרופות, הוצאות נסיעות וכדומה.
* עליכם להודיע כמה שיותר מהר על קרות תאונת העבודה. אם המעביד שלכם מבקש שתמלאו דו"ח תאונת עבודה, אנו ממליצים לכם קודם כל להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה מומחה בתחום.
* בהנחה שמדובר בתאונת עבודה בה נפגעתם באופן קשה, עליכם לדווח במהירות האפשרית למפקח העבודה במשרד העבודה והרווחה, כדי שיבוא לחקור את תאונת העבודה שלכם. עליכם לדעת, חשוב שתשתפו פעולה עם החוקר מטעם משרד העבודה והרווחה.