אין זה סוד, כי המצב התחרותי בארץ מחייב סגירתן של חברות רבות כאלה ואחרות מסיבות שונות ומגוונות. פירוק חברה או סגירתה הסופית הינו הליך אשר מוכר לרבים וישנם עורכי דין אשר מיומנים בליווי ופיקוח על הליך זה מכל הבחינות המשפטיות והחוקיות. הסיבות לעשות פירוק חברה יכולות להיות שונות ממקרה למקרה, וכמו כן ישנם הליכים שונים לכל סוג של פירוק חברה. את ההליך מומלץ להפקיד בידי עורך דין על מנת שהדבר לא ייפול על אחד מבעלי החברה או הדירקטורים שלה.
שלוש סיבות לפירוק חברות
פירוק חברה יכול לנבוע משלוש סיבות עיקריות: פירוק חברה על ידי בית המשפט, פירוק חברה מרצון או פירוק חברה בפיקוח בית המשפט. למה הכוונה בכל אחד מן המקרים?
פירוק חברה על ידי בית המשפט – במקרה זה כופה בית המשפט הליך של פירוק חברה על בעלי החברה וזאת בדרך כלל עקב חוסר יכולתה של החברה לפרוע את חובותיה. כלומר, עילת הפירוק היא הפיכתה של החברה לחדלת פרעון. יש לציין, כי הליך זה יכול להתבצע גם מרצון על ידי בעלי החברה, כאשר הם עצמם מעוניינים לסגור את החברה מסיבה זו לצורך העניין.
פירוק חברה מרצון – הליך זה נובע מרצונם של בעלי החברה לפרק אותה והדבר נעשה על דעת בעלי המניות של החברה. החלטה זו מתקבלת מטבע הדברים באסיפה הכללית של בעלי המניות אשר בה הצביעו לפחות 75% מבעלי המניות לטובת פירוק החברה מרצון.
פירוק חברה בפיקוח בית המשפט – הליך זה הוא שילוב של שתי הדרכים הקודמות, כאשר תחילת ההליך הוא על ידי הצבעה באסיפה הכללית של בעלי המניות והמשכו בפיקוח בית המשפט על תהליך הפירוק כולו.
חשוב לציין את העובדה, כי פירוק חברה אשר אינה פעילה עוד חשוב ביותר וכמובן שיש לעשות זאת במהירות האפשרית עד כמה שניתן. חברה לא פעילה ממשיכה לצבור חובות בגין דרישת תשלומי האגרה השנתית אצל רשם החברות, ועל מנת להפסיק זאת יש לפרק את החברה ולהפסיק את קיומה לחלוטין.