פירוק חברה מרצון יכול לחול על כל חברה אשר יכולה לשלם את כל חובותיה בתוך 12 חודשים מיום תחילת הפירוק שלה. ישנם כמה שלבים עיקריים בתהליך פירוק חברה מרצון אשר יש להכירם ולעשות אותם בעזרת עורך דין מקצועי ומנוסה, אשר מומחה בתהליך שכזה. על מנת להתחיל בתהליך של פירוק חברה מרצון יש לוודא כי כל הדירקטורים רשומים אצל רשם החברות בדיוק כפי שנדרש.
השלב הראשון – על כל, או רוב הדירקטורים, לחתום על תצהיר האומר כי לחברה כושר פרעון וכי היא מסוגלת לשאת בכל חובותיה בתוך 12 חודשים ממועד קבלת ההחלטה על פירוק החברה. את התצהיר יש להעביר לרשם החברות כדי שהוא יוכל לאשר את סטטוס החברה לסטטוס של "לקראת פירוק".
שלב שני – לאחר קבלת אישור רשם החברות יש לכנס אסיפה כללית של החברה כדי לקבל החלטה אודות פירוק החברה ומינוי מפרק. האסיפה תזומן לא יאוחר משלושה חודשים מקבלת האישור מרשם החברות אודות כושר הפרעון של החברה.
שלב שלישי – יש לפרסם ברשומות את ההחלטה של האסיפה הכללית אודות הפירוק מרצון ולא יאוחר משבעה ימים ממועד קבלת ההחלטה. בנוסף יש להודיע לרשם החברות על מינוי המפרק וזאת לא יאוחר מ 21 ימים מיום החלטת האסיפה הכללית.
שלב רביעי – לאחר קבלת אישור מרשם החברות אודות המפרק עליו לפעול לכינוס נכסי החברה והכנת דו"ח לסילוק כל חובותיה. לאחר הכנת הדוח הסופי של פירוק החברה על המפרק לזמן אסיפה כללית נוספת ואחרונה של החברה שאותה הוא יפרסם ברשומות חודש ימים לפני התאריך הנקוב. כמו כן עליו לפרסם בהודעה את רשימת העניינים שידונו על סדר היום.
שלב חמישי – 7 ימים לאחר אישור הדוח הסופי על ידי האסיפה על המפרק לשלוח לרשם החברות הודעה אודות אישור זה ויש לצרף אליה העתק של הפרסומים ברשומות, מסמכי פטור לבקשת ביטול האגרה ולהמתין לאישור רשם החברות עד סיום ההליך.
לאחר שלושה חודשים מיום אישור רשם החברות את דוח מפרק החברה היא תחשב כסגורה ומפורקת לחלוטין.