כשיש מקרה של תאונות תלמידים בבית הספר לא פעם אתם בתור ההורים נכנסים ללחץ. גם אם זו אתונה קלה יחסית – הרי שהתוצאה שלה עלולה להיות מטרידה למדי, ובמקרים של תאונות מורכבות יותר, מן הסתם אתם רצים לבית החולים כדי לטפל בילד שלכם. אולם, ההשלכה של תאונות תלמידים בבית הספר היא גם כלכלית ולא רק רפואית: כעת אתם צריכים לשלם למוסד הרפואי על הטיפול עבור הילד שלכם, להפסיד ימי עבודה (יותר מימי המחלה שיש לכם וימי החופש), ובאופן כללי יש יותר הוצאות ופחות הכנסות. אז מה עושים?
להבין מה זה אומר שיש תאונה
קודם כל, במקרה של תאונות תלמידים בבית הספר צריך להבין שהילדים שלכם תמיד מבוטחים! כל הילדים בעצם מבוטחים תחת פוליסת ביטוח תאונות אישיות של בית הספר. התשלום אגב תמיד הולך מכם לבית הספר, לרוב בראשית השנה, על מנת לממן את הפוליסה הזו. זה אומר שבפועל אם הילד שלכם מעורב במקרה של תאונות תלמידים בבית הספר, צריך לדרוש מבית הספר שיפעיל את הפוליסה הזו – ואתם תקבלו את הפיצויים מחברת הביטוח!
אולם, לא בכל מקרה של תאונות תלמידים בבית הספר, הפוליסה תמוש במהירות. לעתים בית הספר וחברת הביטוח ינסו להוכיח שלא מדובר על מקרה של רשלנות מצד בית הספר, ולכן אין צורך במימוש הביטוח. כמובן שההורים צריכים לוודא מה באמת קרה – והאם באמת מדובר על מקרה של רשלנות או לא.
לזכור את האחריות של בית הספר
ברמה הבסיסית כשבוחנים מקרים של תאונות תלמידים בבית הספר, צריך לזכור שלבית הספר יש אחריות עצומה ככל שהילדים הם קטנים יותר. זה נכון שבתיכון הם כבר כמעט בגירים – אבל אפילו במקרים הללו, יש מקרים שבית הספר התרשל בתפקידו.