היכרות עם מאפיינים שונים של הסכם שותפות יכולה לסייע עבור מי שרוצה לבצע אותו בשלבים מוקדמים של פעילות עסקית. אם המטרה היא ליישם את העקרונות המנחים של הסכם שותפות עוד לפני הפעילות העסקית כדי לבסס אותה טוב יותר, חשוב מאוד לדעת איזה תכנים לכלול בתוכו או על מה לוותר. חוץ מזה, יש כיום אפשרות לשלב סוגים שונים של הסכם שותפות בסוגים שונים של פעילויות – החל מפעילות מסחר, דרך הקמת חנות פיזית ועד מיזמים מקוונים באינטרנט.
באופן עקרוני, הסכם שותפות אמור להישען על דיני חוזים. כאשר הסכם שותפות נשען על דיני החוזים הרלוונטיים לכל מדינה, הוא למעשה מקבל תוקף משפטי. בזכות התוקף המשפטי, כל הצדדים החתומים על הסכם שותפות מקבלים כלי שבו הם יכולים להשתמש על מנת להגיש תביעה או להגן על עצמם. לכן השלב של ניסוח הסכם שותפות כל כך חשוב ומשפיע על התנהלות הצדדים גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
עם מי מתייעצים לגבי הסכם שותפות
הטעות הנפוצה של שותפים עסקיים היא לנסות לנסח את ההסכם לגמרי לבדם. זה נכון שאותם שותפים עסקיים מכירים את הפעילות שלהם טוב יותר מכל אחד אחר, אבל זה לא מבטיח שליטה ברזי הז'רגון המקצועי בכלל והאופן שבו צריך לנסח את ההסכם הזה ברמה המשפטית בפרט. לכן, גם בעלי עסקים קיימים וגם שותפים חדשים חייבים להתייעץ עם בעלי מקצוע.
בעלי המקצוע שאיתם מתייעצים לגבי הסכם שותפות הם בדרך כלל רואי חשבון וכמובן עורכי דין. ההחלטה האם לערב רק עורך דין או להתייעץ גם עם רואה חשבון היא של השותפים העסקיים, כאשר ההכרעה היא לרוב פונקציה של היקף הפעילות.